30 Nisan 2014 Çarşamba

Fırında Hamsi ve Fırında palamut


İki kuru soğanı piyazlık doğradım. Tuz ve kırmızı toz biberle ovdum birkaç dakika. Zeytinyağı sürdüm kaplara. Palamut ve hamsiyi ayrı ayrı pişirmek istediğimden fırın kaplarıma soğanı pay ettim.

Balıkları ayrı ayrı mısır unu, karabiber ve tuz koyduğum buzdolabı poşetlerinde sallayıp karıştırdım.

Hamsiyi koyacağım kaba bugün pazardan ilk kez aldığım taze kekikten koydum iki avuç. En üste biraz zeytinyağı gezdirdim.





Sonra balıkları dizdim ve fırında 180 derecede altlı üstlü pişirdim.













Balıklardan önce de sabah kahvaltı için yaptığım ıspanaklı lorlu dolama börek vardı fırında. Üçü bi
yerde poz verdi.

Afiyet olsun:)







Sütlü Domates Çorbası


İki çorba kaşığı domates salçasını bir çay bardağı sıcak suyla yumuşattım. Yazdan hazırladığımız domates konservemizden bir su bardağı kadarını tencere koydum, iki su bardağı soğuk sütü de ekledim, bir de eriyen salçayı ve bir kaşık zeytinyağı koydum. Kaynayınca tuz ve karabiber koyup altını kapadım.

Biraz kuru nane ve kaşar rendesiyle servis yaptım. Bence çok güzel bir çorba.

Afiyet olsun:)

Muzlu Pasta



Kekinin tarifini bu linkten aldım; http://lezzetlisanatlar.blogspot.com/2012/06/joleli-muzlu-pasta.html Blog sahibine teşekkür ediyorum. Keki portakal suyuyla ıslat diyordu, bir tek onu yapmadım ben.


Kremasını da Özge hocanın Karadutlu Kekindeki gibi yaptım; süzme yoğurt, beyaz krem peynir ve pudra şekeri. Bu linkte detaylar mevcut; http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2014/04/karadutlu-kek.html

Ben  krem şantili ekstra bir süsleme yapmadım. Öyle de güzel olur böyle de dedim:)

Afiyet olsun:)