9 Ocak 2014 Perşembe

Karnabahar Kızartması


Bence karnıbahar...ama imla kılavuzu karnabahar diyor...Neyse , işimize bakalım:)

İki küçük boy karnabahar alınır, kökü kesilip atılır, yeşillerden arındırılır.

Bir çorba kaşığı süt ve bir tatlı kaşığı tuz eklediğimiz tencerede sıcak suda 10 dakika kısık ateşte haşlanır.
Süzgece alınır, 10 dakika suyunu iyice salması beklenir.

Çok küçük olmamak kaydı ile hasar vermeden parçalara ayırıp , çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın zeytinyağında her yönünü kızartalım.


Kağıt koyduğumuz tabakta fazla yağı gitsin biraz. Biraz soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile servis yapalım. Ben biraz pulbiberle renklendirmeyi seviyorum.

Afiyet olsun:)