18 Ocak 2014 Cumartesi

Deniz ürünleri ve salatalar


İstavrit tava, sarmısaklı , yeşil biberli karides, kalamar tava, tarator sos, turp salatası, roka salatası, domatesli yeşil soğan salatası var masada.

Kalamar:
Panelenmemiş dondurulmuş kalamarın buzunu çözüp  2 çorba kaşığı karbonat, yarım limonun suyu ve bir çorba kaşığı şekerde 1 saat beklettim.
Sonra süzgeçte yarım saat suyunu saldı. Sırasıyla mısır unu, tuzlu ve karabiberli çırpılmış yumurta ve en son galeta ununa bulayıp kızarttım.
Çok hızlı pişiyor, kızgın zeytinyağına sokup  hemen aldım. Sonuç istediğim gibi oldu:)
Kalamarın eti yumuşacıktı ve dışı da kıtır...Tam istediğim gibi oldu...nihayet:)

Tarator sosun tarifi klasik; bir dilim bayat ekmek içi, sarmısak ve cevizi robotta çektim, mayonez ve onun iki misli yoğurt ve tuz ekledim. İsterseniz azıcık sirke ekleyin.Yakışır sirke seviyorsanız.

Afiyet olsun:)