5 Şubat 2014 Çarşamba

Küpes Balığı ( Gopez, Lopa)

İlk kez pişirdim bu balığı, çiftlik değil , deniz; bu çok hoş... Eti de sakız gibiymiş:) Kelesli balıkçımda ne varsa onu pişiriyorum neticede. Bugün bu balıkta ısrar etti...

Biraz kılçıklı...bu sebepten biraz fazla kızartılmasını tavsiye ediyorlar. Ben de normalde yaptığımdan biraz fazla kızarttım. Zaten derisi kalınca, ben yemedim. Ben büyük balık derilerini hiç yemem zaten...
Mısır ununa tuz kattım ve balık tavasında Ayvalık ilk hasat zeytinyağında pişirdim bu güzelleri. Kilosu 10 liraydı bugün pazarda. Çitflik çuprasına 17 lira vermek anlamsız geldi bana...

Foça'ya yolunuz düşerse yoğurtlu yapıyorlarmış bunu orada...mantı gibi oluyormuş:) ben çok merak ettim, lezzet keşfi programına aldık bunu:)

Afiyet olsun:)