10 Aralık 2014 Çarşamba

Kıymalı Enginar Dolması


Anneme göre enginarın en güzel halidir bu. Benim favorim içbaklalı , bu da hoştur ama.

Yazdan şokladığımız enginarları çözdürüyoruz. 4 tane için iç harcı şöyle;

Bir baş soğanı kavuruyoruz, 150 gr. kadar kıymayı da kavuruyoruz. Bir orta boy domates rendeliyoruz. ( biz yazdan yaptığımız kendi konservemizi koyduk.) bir avuç taze nane kıyıp ekliyoruz, bir de karabiberle tuz. Yarım kahve fincanı pirinç ekleyip altını kapıyoruz.

Enginarların üstüne harcı pay ediyoruz, tencereye diziyoruz. Enginarları geçmeyecek kadar, 1 parmak kadar diyelim, su ekliyoruz, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Yaklaşık  15 dakika kadar sonra pişer, enginarların yumuşamasından anlarsınız.

Afiyet olsun:)