30 Mayıs 2014 Cuma
Yumurtalı Enginar
Annemin 45 sene kadar önce Hayat Mecmuasının yemek sayfasından öğrendiği muhteşem lezzet.
Tam temizlenmiş enginarlar hafif tuzlu suda haşlanır. Çatal rahatça batınca altı kapatılır.
Yumurtaları ( her enginara 1 yumurta) çılbır yapar gibi pişirin. Enginarların üstüne yerleştirin. Biraz karabiber ile süsleyin.
Sosuna gelince;
1 çorba kaşığı un , az tuz, az karabiber, 1 tatlı kaşığı tereyağ, aldığı kadar süt ile beşamel sosu yapılır. Yumurtanın üstüne konur.
1 orta boy rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı tereyağ ile pişirilir. O da en üstüne konur.
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)