17 Aralık 2013 Salı

Tuzlu kuru pasta / kurabiye


Hemen yarım saatte çay yanına hazırlayıverdim:) 


  • 125gr. tereyağı
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • bir çay bardağı süt ve bir o kadar yoğurt
  • 2 yumurta (1 yumurta sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1er çay kaşığı zerdeçal, kırmızı toz biber, nane
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • yaklaşık 3 su bardağı tam buğday unu (aldığı kadar..)
  • üzerine sürmek için çörekotu 
Yapılışı:
  1. Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, süt, yumurta ve 1 yumurta akı, sirke ve domates salçasını hamur yoğuracağınız kaba alın.
  2. İçine tam buğday unu (elekten geçiriniz) , mısır unu , baharatlar, tuz, karbonat ve toz şekeri unun olduğu yere ekleyin.
  3. Elinize yapışmayan  orta sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip hamuru oluşturun, yoğurun.
  4. Hamuru  merdane ile hafif unlu tezgahta açın , hamurun 2 cm kadar yüksekliği olsun . Üzerine çörekotunu serpiştirip biraz daha merdane ile bastırın. 
  5. Kalıplarınızla şekiller kesin hamurda. Yağlanmış, unlanmış tepsinize yerleştirin.


Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C dereceli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun:)