19 Ocak 2014 Pazar

Fırın Sütlaç


3 çorba kaşığı pirinci yıkadım. Yarım su bardağı suda şişene kadar haşladım, 5 dakika yetti.
Pirinçlerin üstüne 1 litre süt ( bir çay bardağını ayırın..sonra lazım:)  ilave edilip orta ateşte kaynattım. 
Kaynayan süte yarım su bardağı şeker koydum. 5 dakika karıştırarak pişirdim. 
5 çorba kaşığı buğday nişastasını bir çay bardağı ılık sütle ıslattım ve tencereye ekledim. Ben biraz suluca seviyorum , onun için nişastayı az koyuyorum. İsterseniz siz artırın.

Ocağın altını kapadım ama karıştırmaya devam ettim, 2 dakika daha...
2 yumurta sarısını, bir çay kaşığı şeker ve sütlaçtan alıp soğuttuğum bir kepçe malzemeyle çırptım. Sütlacı fırın kaplarına pay ettim, biraz soğuyunca yumurtalı karışımı üstüne ekledim. 

Su koyduğum tepsiye kapları koyup, sadece üstünü 200 derecede rengi değişene kadar pişirdim, 15 dakikada aldım fırından. Yanık sevmiyorum, ben biraz erken alıyorum. 

Afiyet olsun:) 

Sucuklu Omlet


Tarifini hiç yazmayayım bari:)

Günaydın...iyi pazarlar:)