10 Şubat 2014 Pazartesi

Limonlu Kurabiye

Çay yanına kurabiye severlere hele de limonlu hamur işi sevenlere güzel bir seçenek:)

Bu tarifi bu siteden aldım. http://tutti-dolci.com/2014/01/meyer-lemon-cloud-cookies/

Tek fark görüntüde. Ben küçük küçük hamur parçalarını yuvarlamayı pek sevmiyorum. Hamuru merdaneyle açıp, kalıpla şekil verdim.


Malzemeler şunlar:

500 ml. un (söke) - 2 su bardağı...(ben tam buğday unu kullandım) siz isterseniz beyaz unla yapın.
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 küçük limonun suyu ( 20 gr çıktı bende)
O limonun rendelenmiş kabuğu, 1 yemek kaşığı kadar çıktı
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker ( bir kısmı esmer olmalıymış tarife göre ama evde yoktu)
113 gr. tereyağı ( evde 100 gr. lık bir parça tuzsuz tereyağım vardı, onu kullandım ben)
Yarım çay kaşığı toz vanilya
1 iri yumurta
Pişip soğuyunca pudra şekeri ile süslenecek


Tarif şöyle;
Önce tereyağını dışarı çıkan, yumuşasın.
Un, nişasta, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabınıza eleyin. Limon kabuğu ve şekeri robotta 2 dakika çekin. Tereyağını ekleyin, birkaç dakika çırpın. Limon suyu, yumurta ve vanilyayı ekleyin şimdi de, yine 2 dakika kadar çırpın.

Unla bu karışımı birleştirip elinizle 3-4 dakika yoğurun, malzemeler birbirine karışsın iyice.


Bu soldaki resim yoğurma öncesi unlu karışımla kavuştuklarındaki hali.

Kıvamı sert olmamalı hamurun. Kabın üstü streç ile kapanıp, dolaba girecek 3 saatliğine. Çıkarınca epey sert olacak, 1 saat beklesin, sonra merdaneyle kolayca açtım ben. Sağdaki resim hamurun buzdolabına girmeden önceki hali.

Bu sırada fırınınızı açın, 175 derecede ısınsın. "Hazır fırını açmışken" sık kullandığım bir kalıp...ben fırını çalıştırınca illa 2 şey yapmak isterim, elektrik boşuna kullanılmasın, değil mi? Hazır mantım vardı, onları fırınladım bu sırada:)

Konumuza dönelim:)

Bu soldaki fırın öncesi hali.

Borcamı zeytinyağı ile biraz yağladım, dizdim kurabiye adaylarını ve 20 dakika fırında kaldılar. Orjinal tarifte 10 dakika diyor ama benim fırınım turbo değil, 10 dakikada rengi falan değişmedi, 20 dakika anca yetti.






Pişirince soğumaya bıraktım ve pudra şekerini eledim üstlerine. 


Afiyet olsun:)