30 Ocak 2014 Perşembe

Beşamel Soslu Kaşarlı Fırında Makarna


Yarım kiloluk fırın makarna paketini içine bir tatlı kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı zeytinyağı koyarak 10 dakika haşladım, süzdüm.

O sırada beşamelini yaptım. Bildiğiniz beşamel işte; bol tereyağında (100 gr) bir su bardağından biraz daha az unu kavurdum. Yavaş yavaş süt ekledim. Bozadan biraz daha akışkan hale gelene kadar süt ekledim. Bir çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz da ekledim.

Geniş bir kapta makarnayı, sosu ve robotta çektiğim 150 gr kaşarın 50 gr. ı ile üçünü harmanladım. İsterseniz azıcık ta muskat rendeleyin, yakışır.

Üst kaşarı konmadan önce;
Kalan rende kaşarı üstüne pay edip biraz bastırıp düzledim iyice.

Fırında sadece üstünü 200 derecede 15 dakikada kızarttım.

Afiyet olsun:)