23 Mayıs 2014 Cuma

KISIR


Canımız çekti annemle, hemencecik yaptık:)

Tencereye 3 su bardağı esmer ince bulgur, bir buçuk tatlı kaşığı tuz ve üstünü bürüyecek kadar sıcak su koyduk. Tencerenin kapağını kapattık, kabarmaya bıraktık.


4-5 orta boy domates ve 2 salatalığı küp küp . 3-4 diş sarmısak ince ince, birkaç sivri biber ince ince, bol yeşillik ( maydanoz, taze nane, kıvırcık, yeşil soğan)  ve şu sıralar pazarlarda bulunan taze soğanın baş yapmış olanından 4 tane doğradık.

Yarım saat kabaran bulguru biraz karıştırıp 1 limonun suyu, yarım çay bardağı kadar nar ekşisini, 1 çay bardağı kadar zeytinyağını, karabiber, pulbiberini ve yukarda bahsettiğimiz malzemeleri de ekleyip tekrar harmanladık.

Ekşisi acısı keyfinize kalmış, ister artırın ister azaltın.

Afiyet olsun:)