29 Aralık 2013 Pazar

Meksika fasulyeli, kinoalı vejeteryan(ve vegan) köfte


Yarın akşamki misafirlerim vejeteryanlar. Onlara göre bir çalışma...denemelik pişirdim şimdi biraz, pek te hoşumuza gitti doğrusu:) köfteyi servis yaparken arzu edene , Cafe de paris sosu ekleyeceğim....az sonra onu da yapacağım:)


1  bardak pişmiş kinoa
2 bardak pişmiş Meksika fasulyesi
2 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un ( fazlası gerekebilir, kıvamı normal köfteye benzeyene kadar ekleyin) 
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı soya sosu
1 rende soğan
Baharatlar (kimyon, kişniş, kekik, karabiber, kırmızı toz biber, tuz)

Köfte ve sos için ana malzemeler...


Meksika fasulyesini 1 saat ve kinoayı da yarım saat ayrı ayrı haşladım, . 

Rondoda çektim ikisini.

Diğer tüm malzemeler ile birlikte hepsini yoğurun.

Ellerinizi ıslatarak normal köfte boyutunda patpatlayın.

Tavaya zeytinyağı ekleyerek ya da yağsız kızartın.

Afiyet olsun:) 


Kaymaklı Kemalpaşa Peynir tatlısı


Hazır bir paket Kemalpaşa tatlısı alınır:) Valla acelem var bugün, yarın akşam yemeğe misafirler var. Hamurunu kendim yapmadım...Yapınca onu da yayınlarım...

Paketin üstündeki şeker miktarı aşırıydı, 750 gr.....ben bu 130 gr. lık pakete 250 gr şekerden  limonlu şerbet yaptım.Şeker eriyince tatlıyı attım tencereye, 15 dakika kaynattım.

Kaymak ta yakıştı hani...

Afiyet olsun:)

Dereotlu balkabağı çorbası


Değişik bir lezzettir bu. Pazarda Ahıska balkabağı, süt kabağı , böreklik balbakağı gibi adlarla satıyorlar. Tatlı yaptığımız balkabağından daha yumuşak ve dış kabuğu da turuncu.

Ana malzemeler ;

Normalde bir de patates koyarım ama kabak boldu, hepsini de kullanmak istedim. Patates koyarsanız kabağın tatlılığını biraz bastırır ve mercimek çorbasına benzer biraz.

Sıcak su ve 2 kaşık zeytinyağı ekleyelim, orta ateşte yumuşayana kadar pişsin.

Pişince tuz ekleyip bızzt yapacağız:)



Karabiber bol bol, azıcık kuru reyhan ve kereviz yaprağı da koydum. Bol dereotu ekledim.

Afiyet olsun:)