29 Aralık 2013 Pazar

Dereotlu balkabağı çorbası


Değişik bir lezzettir bu. Pazarda Ahıska balkabağı, süt kabağı , böreklik balbakağı gibi adlarla satıyorlar. Tatlı yaptığımız balkabağından daha yumuşak ve dış kabuğu da turuncu.

Ana malzemeler ;

Normalde bir de patates koyarım ama kabak boldu, hepsini de kullanmak istedim. Patates koyarsanız kabağın tatlılığını biraz bastırır ve mercimek çorbasına benzer biraz.

Sıcak su ve 2 kaşık zeytinyağı ekleyelim, orta ateşte yumuşayana kadar pişsin.

Pişince tuz ekleyip bızzt yapacağız:)



Karabiber bol bol, azıcık kuru reyhan ve kereviz yaprağı da koydum. Bol dereotu ekledim.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder