11 Şubat 2014 Salı

Ispanak Graten


Ispanağın en güzel hallerinden biri:)

Bu tarif 2 kişilik, siz 4 kişilik yapacaksanız miktarları artırın.

Körpe ıspanağım vardı yarım kilo, güzelce, defalarca... yıkayıp, sularını süzdürdüm.  Suların süzülmesini beklerken bir baş soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bayılttım.

Ispanakları elle ufak ufak koparıp tencereye ekledim.

Ispanaklar pişince (kısık ateşte 10 dakika kadar sürdü.)  tuzunu ekleyip altını kapadım ve beşamel sosu hazırladım. 30 gram kadar tereyağına 3 yemek kaşığı unu ekleyip birkaç dakika kavurdum. Yavaş yavaş süt ekledim. Bozadan biraz daha akışkan bir kıvamına gelene kadar azar azar süt koydum. Yaklaşık 1 su bardağı süt yetti.

Kıvamı olunca altını kapadım. 140 gr taze kaşarı robotta çektim ve 40 gr. ını beşamel sosa koydum. Kalanını son aşamada üstüne serpeceğiz.





Beşamel sosa yarım çay kaşığı muskat rendeleyip ekledim, bir de tuz ve karabiber.







Zeytinyağı ile yağladığım fırın kabına önce ıspanağı yerleştirdim, üzerini spatula ile düzledim.






Ispanağın üzerine beşamel sosu yaydım, üstünü düzledim yine.








Ve son işlem, kaşarı beşamel sosun üzerine yerleştirdik.

Şimdi fırına, sadece üstünü çalıştıracağız, 180 derecede 10 dakika kadar tutacağız.





İşte bu kadar!

Afiyet olsun:)