3 Şubat 2014 Pazartesi

Kısır

Evde ne varsa onunla yaptım, canım acilen kısır çekti bugün:)

150 gr ince bulguru 300 ml sıcak suyla suyla şişmeye bıraktım. Ben dağılan kısır sevmiyorum, çiğ köfte kıvamına yakın olursa hoşuma gidiyor. Bir de bulgur midede şişeceğine dışarda tam şişsin de maden suyu içmekten helak olmayalım, di mi:)  Siz isterseniz suyu biraz azaltın, keyfiniz bilir:)

Bir kuru soğanı ince kıyıp zeytinyağında bayılttım. Birer çorba kaşığı acı kırmızı biber, normal kırmızı biber ve domates salçasını ekledim. Kapatmaya yakın, üç diş sarmısağı ince kıyıp bu karşıma ekledim. Beş dakikada tamam.

Bulgurun şişmesini beklerken 3 dal taze soğanı, 1 salatalığı ve 3 yaprak kıvırcığı ince ince kıydım.

Bulgur yarım saatte şişti, eldivenleri takıp salça ve bulguru  birleştirip, tuz ekleyip yoğurdum 2 dakika. Kimyon, kuru nane, pul biber, karabiber, sumak ve yazın kendi yaptığım nar ekşisini ekledim.
Sonra da yedik...

Afiyet olsun:)