9 Şubat 2015 Pazartesi

Muzlu Çikolatalı Pasta


Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker ( bir parmak eksik)
1 su bardağı un

1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu



Şekeri kaba döküp yumurtalar ı teker teker ekleyerek mikserden geçiriyoruz. 

Elekten eleyerek un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırıyoruz. 170 derecede (yağlanmış unlanmış ) kelepçeli kalıpta pişiriyoruz. 15 dakika sonra kürdan sokarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. 


Pastacı kreması olarak ben hazır kakaolu toz kremayı kulladım. 1,5 bardak süte ekleyip uzun uzun mikserden geçirdim. Gayet güzel bir kıvam oldu.

Keki ikiye kesip hafifçe soğuk sütle ıslatıp  arasına önce bir kat krema üzerine muz dilimleri ve parça bitter çikolata (40 gr)ekledim.

Üst keki kapatıp yine sütle ıslatıp kremayı sürdüm. Rende bitter çikolatayı (40 gr)ekledim. 






Buzdolabında birkaç saat bekledi, servis yaptım.

Afiyet olsun:)