15 Ocak 2015 Perşembe

Bilecik Mantısı


Yapmasını pek sevmem , yemesini pek severim:)

1 su bardağı suya un ve tuz ekliyoruz. Bundan 2 tepsi ( 6-7 porsiyon) çıkacak. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Bir parça portakal büyüklüğüne bezeyi unla yufka olana kadar açıyoruz. 3 er santim şeklinde kesiyoruz, kare kare oluyor. Tüm bezelere aynını uyguluyoruz.




Bir rende soğan, karabiber tuz eklenmiş çiğ kıymayı ( 200 gr) karelere yerleştiriyoruz.

Ve köşelerden kapayıp cömertçe zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye diziyoruz.







Tepsi dolduğunda ocakta döndüre döndüre altı kızartana kadar pişiriyoruz. 

Pişince altı tepsiye üstünü bürüyecek kadar sıcak su ekleyip kaynatıyoruz mantıyı.

Servis yaparken tabii ki sarmısaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ekliyoruz. Biraz da pul biber yakışır.

Afiyet olsun:)