15 Ocak 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası


Sanki yerelması pişiriyormuşum gibi yaptım. Pek hoşumuza gitti doğrusu:)

Bir baş soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bayılttım, minik minik doğradığım havuçları da biraz kavurdum. Kök kısmını kestiğim bir paket lahanayı iyice yıkadım. Kökü kesince en üst katman beraberinde hemen çıkıyor, attım ben onları...( Tarım ilacı olabiliyormuş bu tip katman katman sebzelerde...)

Lahanacıkları da ekledim, kavurdum birkaç dakika. Bir tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker ve bir mandalina suyu ekledim.
Üstünü bürümeyecek kadar da sıcak su koydum.

Yarım saat en kısık ateşte pişti.

Ilık servis ettim.

Afiyet olsun:)


Terbiyeli Ispanak Çorbası

Deneysel bir çalışma bu:)

Bir avuç elle koparılarak doğranmış ıspanak, üç-beş tane kökü kesilmiş brüksel lahanası, bir baş soğan ve 1 çorba kaşığı zeytinyağına yarım litre sıcak su koydum.


Yarım saat kaynadı, bızzzt yaptım.

Terbiyesi, bir su bardağı yoğurt, bir yumurta, bir çorba kaşığı un ve yarım limon. Blenderda bu karışımı yaptım.

Ilıta ılıta çorbaya ekledim. Beş dakika kaynadı. Azıcık kimyon ve karabiber ekledim. Benim hoşuma gitti..

Afiyet olsun:)