15 Ocak 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası


Sanki yerelması pişiriyormuşum gibi yaptım. Pek hoşumuza gitti doğrusu:)

Bir baş soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bayılttım, minik minik doğradığım havuçları da biraz kavurdum. Kök kısmını kestiğim bir paket lahanayı iyice yıkadım. Kökü kesince en üst katman beraberinde hemen çıkıyor, attım ben onları...( Tarım ilacı olabiliyormuş bu tip katman katman sebzelerde...)

Lahanacıkları da ekledim, kavurdum birkaç dakika. Bir tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker ve bir mandalina suyu ekledim.
Üstünü bürümeyecek kadar da sıcak su koydum.

Yarım saat en kısık ateşte pişti.

Ilık servis ettim.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder