20 Aralık 2014 Cumartesi

Billur ( koç yumurtası)


Kasaptan alıyoruz, bıçakla bir kaç çizik atıp yıkıyoruz. Karabiber ekleyip arkalı önlü tereyağında 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun:)


Etli lahana sarma


Bir Türk klasiği, benim de favorilerimden...bu babaannem usulü, biraz değişik.

Lahananın ince olan 10-15 katını ayırıp arkalı önlü 10-15 dakika haşlıyoruz. (Kalanla turşu yapın..) Bir yandan iç harcını hazırlıyoruz.


3 orta boy soğan küçük doğranacak ve biraz tuzla ovulacak. 300 gr kıyma , 1 su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı  kimyon, 1 tatlı kaşığı kuru nane, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir o kadar da su;  yoğrulacak.

Yapraklara sarılacak ve tencereye dizilecek. Üzerine  biraz tuz ve yarım çay bardağı yağ, 1 su bardağı da su konacak. En kısık ateşte 45 dakikada pişer.

Afiyet olsun:)