24 Aralık 2013 Salı

Havuçlu , bulgurlu ıspanak yemeği


Yarım kilo ıspanağın köklerini kesip atıyoruz. ( Kimi kökünden kavurma yapar, ben yapmıyorum...) İnce ince koparıyoruz ya da kesiyoruz. Uzun uzun yıkıyoruz...Hele bu çok kumluydu, 1 liralık ıspanağa en az 2 liralık su harcamışımdır:)

Soğanı bayıltıyoruz, havucu ekliyoruz, kavurmaya devam. Ben biraz iri kesmişim bu sefer, siz daha küçük kesin bence.


Sularını süzdüğümüz ıspanakları da ekleyelim, kavuralım, diriliği gitsin biraz.


Bir çorba kaşığı domates salçasını bir kaşık sıcak suyla eritip ekleyelim. Bir kahve fincan bulguru yıkayıp onu da koyalım. Yemeğin fazla suyunu çeker , iyi olur.  Tuz ve karabiber de koyalım.

15 dakikada pişer.

Afiyet olsun:)

Püf nokta: Ben soğanı bayılttıktan hemen sonra ince kıyım iki diş sarmısak ta koyarım hep. Unuttum bu sefer niyeyse:) siz öyle de deneyin...


Kırmızı mercimek çorbası


En sade mercimek çorbam.

Bir su bardağı yıkanmış mercimek ve bir baş soğana bir kahve fincanı bulgur ekledim, sıcak su koydum, pişirdim. Biz yoğun çorba sevdiğimizden 3 su bardağı yetti.


20 dakikada iyice kabaran malzemeyi bızzzt :) yaptım. ( blender...) Bir çorba kaşığı domates salçasını sıcak suyla sulandırıp ekledim. Yeterli miktar tuz ve bir çay kaşığı karabiber koydum.

Kızdırılmış  üç çorba kaşığı zeytinyağına kuru naneyi koyup bir dakika kavurdum ve sıcak sıcak çorba tenceresine ekledim.

Biz kaseye servis yapınca sirke de ekleriz bu çorbaya.

Deneyin bence...

Afiyet olsun:)

Püf nokta: Kuru naneyi evde kendiniz yapmıyorsanız, hazır alıyorsanız, mutlaka yıkayın ve kaşıkla üstte kalanları kullanın, dibi çamur...