15 Mart 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Lahana Sarma


İlk denemem, hem de buharda pişirdim, güzel de oldu, afferin bana:)

İç harcını bu linkte bulabilirsiniz. Ben zeytinyağlı biber dolmasını da hamsili pilavı da bu harçla yaparım, derin dondurucuda hazır vardı, onu kullandım lahanada.
http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2013/12/hamsili-pilav.html


Lahanayı yıkayıp , 10 dakika haşladım. Kalınca olan yerlerinden kapuska yaptım. İnce hasarsız yapraklardan da sarma.

Annem bana bu delikli aparatı vermişti . Bunu tencereye oturtup buharda pişirdim sarmayı. Sizde bundan yoksa tencerenin en altına biraz zeytinyağı koyup parçalanmış lahanaları dizin bir kat.

Önce lahana yapraklarını bölmedim, küçük olunca sarmakta zorlanırım gibi geldi ama birkaç tane sonra elim alıştı ve ikiye bölmeye başladım.


İç harcını çok bol koymaya gerek yok, lahana tadını bastırmasın.

Tencereye sıcak suyu koyup sarma süzgecini oturttum üstüne. Su deymeyecek süzgeçe. Sarmaların üstüne zeytinyağı gezdirdim, toplam 2 çay kaşığı tuz ve 4 çay kaşığı şeker serptim.

En kısık ateşte 1 saatte pişti.






Soldaki pişmiş hali.

Ilınınca kapaklı borcama yerleştirdim sarmaları, tencereden biraz yağlı ılık su alıp üstüne gezdirdim, kurumasın.

Afiyet olsun:)