20 Mart 2014 Perşembe

Soslu Patatesli Morina Balığı



Nefis bir tarif çıktı bu! Pamuk gibi de bir balık...http://www.yemektarifci.com/patatesli-morina-baligi-tarifi.html tarifi bu linkten edindim. Sayın Zeynep Hoşöz'e çok teşekkürler. Benimkinin tek farkı var, sosa taze kekik yerine taze kişniş koydum, evde yoktu taze kekik. Ama kişniş te pek yakıştı doğrusu. Bir de zeytinyağı da fazla bende biraz:)

Bu parça 55 kg lık bir Morina balığından. Mersin'de tutulmuş. Balıkçım ben bunu aldığımda yarısı satmıştı, kuyruk kısmının 1 metrelik tarafı yekpare duruyordu. Çok cazip göründü bana, denemelik aldım.

Şöyle yaptım:

3 patates, haşlanacak, halka halka doğranacak
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı kapari
2 yemek kaşığı taze kişniş
Bir çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet soğan, ince doğranmış
Morina balığı, yarım kilo
1 çorba kaşığı un

Patatesleri haşladım, halka halka dilimledim.

Bir küçük tencereye  zeytinyağının yarısını koyup bu yağda soğanları 2 dakika kavurdum, unu ekledim. Ardından kaparileri,taze kişnişi ve üzüm sirkesini koyup 3-5 dakika soteleyip altını kapadım ve tuz ekledim.

Morina balıklarını kalan zeytinyağı ile bir tavada arkalı önlü 10 dakika kadar pişirdim, biraz tuzladım.




Balık pişerken haşlanmış patatesleri dilimleyip tuzlayıp bir servis tabağının tabanına dizdim, üzerine balığı yerleştirdim, patateslerin üzerine de kaparili sostan döktüm. Sıcak tüketiniz...

Afiyet olsun:)