23 Nisan 2014 Çarşamba

Limonata


Bu tarif rahmetli Gönül yengemden. Nur içinde yatsın.





6 tane kalın kabuklu iri limon sıcak suda iyice yıkanır, üstünde mum varsa böylece gider. Kabuğu rende yapılır. İçleri robotta çekilir.








Bire bir ölçüyle şeker eklenir, yani 3 su bardağı
limon kabuğu ve limon püresi çıktıysa ( bende 3 bardak malzeme çıktı) bir o kadar da şeker eklenir ve en kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır.

Kaynayınca ateşten alınır. Bir avuç taze nane yaprağı eklenir. Soğuyunca el blenderi ile karıştırılır. Sonra tel süzgeçten geçirilir. Bu limonata konsantresi buzdolabında kavanoz içinde uzun süre dayanır.

İçileceği zaman  bardağın dibine 2 parmak bu limonata konsantresinden konup üstüne soğuk su eklenir. Tatlı seviyorsanız konsantre miktarını artırın. Servis yaparken birkaç yaprak taze naneyi bardağa koyarım ben, hoş olur.

Afiyet olsun:)

Yumurtalı Fasulye Kavurması


Annemden öğrendiğim bir tarif bu. Severek yerim. Bugün beraber yaptık annemle.

Buzluktaki yarım kilo yazdan ayıklayıp haşlayıp dondurduğum fasulyeyi bir gün önceden buzdolabı kısmına koydum, yavaşça çözüldü.

2 tane kuru soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında kavruldu. 3 yumurta kırılıp karıştırılarak pişirilir. Fasulyelerin suyu sıkılır , 2 şer santim kadar kesilir ve bu karışıma eklenir. Beraber 5 dakika kavrulur. Kırmızı toz, karabiber  ve tuz eklenip servis yapılır.

Afiyet olsun:)

Haşlama Et, sebzeli


Eti suyuna banarak yemeği sevenler için, bir de et ile salçayı yakıştırmayanlar için bu tarif.


Etleri düdüklüye koydum, üstünü geçecek kadar sıcak su koyup yarım saat kadar pişirdim.

Sonra kapağını açtım, patates, soğan ve havuçları ekledim, 2 çorba kaşığı zeytinyağı koydum,15 dakika da beraber piştiler, tuz ekledim altını kapayınca.

Afiyet olsun:)