23 Nisan 2014 Çarşamba

Limonata


Bu tarif rahmetli Gönül yengemden. Nur içinde yatsın.





6 tane kalın kabuklu iri limon sıcak suda iyice yıkanır, üstünde mum varsa böylece gider. Kabuğu rende yapılır. İçleri robotta çekilir.








Bire bir ölçüyle şeker eklenir, yani 3 su bardağı
limon kabuğu ve limon püresi çıktıysa ( bende 3 bardak malzeme çıktı) bir o kadar da şeker eklenir ve en kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır.

Kaynayınca ateşten alınır. Bir avuç taze nane yaprağı eklenir. Soğuyunca el blenderi ile karıştırılır. Sonra tel süzgeçten geçirilir. Bu limonata konsantresi buzdolabında kavanoz içinde uzun süre dayanır.

İçileceği zaman  bardağın dibine 2 parmak bu limonata konsantresinden konup üstüne soğuk su eklenir. Tatlı seviyorsanız konsantre miktarını artırın. Servis yaparken birkaç yaprak taze naneyi bardağa koyarım ben, hoş olur.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder