25 Nisan 2014 Cuma

Etli Kabak Dolması


Çok severim ben bunu.

5 kabak alınır, yıkanır, dışı kabak oyacağının yanıyla çizilir. İçleri yarıya bölünüp oyulur.

Zeytinyağında birkaç dakika çevrilir.





Soğuyunca içleri birer çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızı biberle sıvanır.














Harcı şu şekilde; 200 gr. kıyma, bir fincan bulgur, bir doğranmış soğan, toplam 1 su bardağı kıyılmış
taze nane, taze sığanın yeşil kısmı, dereotu ve maydanoz, bir çay kaşığı karabiber, iki çay bardağı domates rendesi, bir tatlı kaşığı tuz.












Harç harmanlanır ve kabaklara doldurulur.





Tencerenin dibine bir domates rendelenir, kabaklar üstüne dizilir. Üzerlerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Kabakların yarısına gelecek şekilde su konur.

En küçük ateşte yarım saatte pişer. Kabaklara çatal kolayca batıyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun:)

Domatesli Patlıcan Salatası


Sezonun ilk patlıcan salatası! yazın çok sık yaparım, çok severiz:)

4 patlıcanı közmatik denilen aparatla ocak üstüne közledim. 2 diş sarmısağı da küçük küçük doğradım  ve patlıcanların içini çorba kaşığı sıyırıp ikisini birleştirdim. Domatesin kabuğunu soyup onu da küp küp kestim. Zeytinyağı ve tuz ekleyip hepsini harmanladım, zeytinle süsledim. Sanırım sivri biber de konunca adı herse oluyor. Evde sivri biber yoktu bu sebepten bu sefer koyamadım ben.

Afiyet olsun:)