25 Nisan 2014 Cuma

Etli Kabak Dolması


Çok severim ben bunu.

5 kabak alınır, yıkanır, dışı kabak oyacağının yanıyla çizilir. İçleri yarıya bölünüp oyulur.

Zeytinyağında birkaç dakika çevrilir.





Soğuyunca içleri birer çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızı biberle sıvanır.














Harcı şu şekilde; 200 gr. kıyma, bir fincan bulgur, bir doğranmış soğan, toplam 1 su bardağı kıyılmış
taze nane, taze sığanın yeşil kısmı, dereotu ve maydanoz, bir çay kaşığı karabiber, iki çay bardağı domates rendesi, bir tatlı kaşığı tuz.












Harç harmanlanır ve kabaklara doldurulur.





Tencerenin dibine bir domates rendelenir, kabaklar üstüne dizilir. Üzerlerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Kabakların yarısına gelecek şekilde su konur.

En küçük ateşte yarım saatte pişer. Kabaklara çatal kolayca batıyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder