23 Kasım 2014 Pazar

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı


Pazardan bu ekmek kadayıfının fırınlamış halinin  4,5 liraya alıyorum. 7 lira da kaymağa gidiyor. Şekeri de eklerseniz 15 liraya bile mal olmuyor kocca tepsi tatlı.

Buyrun yapalım;

Ekmek kadayıfının nerdeyse 2 misli büyüyeceğini farz edip genişçe bir fırın tepsisine koyuyoruz. Üstünü
bürüyecek kadar kaynak su ekleyip suyu emmesi ve soğuması beklenir.

Bir tencerede 2 yemek kaşığı toz şeker eritip karamel hale gelinceye kadar karıştırılır.

Üzerine 2 su bardağı soğuk su eklenir. 2 su bardağı da toz şeker konur.

Kaynayınca soğumuş kadayıfın üzerine dökülür.




Ortasında 4cm2 lik bir kesik yapılır. Bu çıkan parçayı ikiye kesip tepsinin kenarına koyunuz.

Kaynamaya başlayınca kısılmış ateşte ortasındaki delikten şerbeti alıp üzerine gezdire gezdire şerbet bitinceye kadar kaynatılır.




Soğuyunca dilimleyip kaymak ekleyerek servis yapınız. Afiyet olsun:)