16 Şubat 2014 Pazar

Uskumru Marin


Balık mezelerinden en sevdiklerimin başında gelir:)

Yarım kilo içi temizlenmiş uskumruyu 5-6 dakika haşladım.

Suyunu süzüp süzgeçte soğumasını bekledim. Eldivenleri giyip parlak zarını bıçakla sıyırdım ve tüm kılçıklarını ayıkladım. (Biraz sabır...)

Mümkün olduğunca iri parçalara ayırdım.







Sonra sosunu hazırladım. Bir soğanı piyazlık doğradım, tuzla ovdum, yıkadım ve süzgece bıraktım, tüm suyunu salsın.  Bir limonun suyu, yarım çay bardağı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı mayonez ve tuzu karıştırdım. Soğanı bu sosa ekledim.

Ve balıkla sosu birleştirdim.

Afiyet olsun:)

Ayva Tatlısı


Hafif tatlıların sultanı:)

Pek hoşuma gitti doğrusu.

En önemli malzemelerden biri lohusa şekeri, diğer adıyla kızamık şekeri. Ben çok eski bir pastaneden aldım, katkı maddesi en az olan bir yer burası, hatta yok gibi sanırım.











Bu resim tencerenin altını kapattığımda.

Ben her ayva parçasına 2 şer çorba kaşığı şeker, 3-4 tane çekirdek ve birer tane karanfil koydum. Toplamda da 3 çay kaşığı kadar lohusa şekeri koydum. Ben çok tatlı sevmem, siz isterseniz şekeri biraz arttırın. Kaymak ve dövülmüş cevizle servis ettim.

Afiyet olsun:)











Tarif için teşekkür ederim. Bu linkte bulabilirsiniz.  http://annemineli.blogspot.com.tr/2014/02/ayva-tatlisi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+AnneminEli+(ANNEM%C4%B0N+EL%C4%B0)

Naneli Lokum


Bursa'nın meşhur Ulus Pastanesinde ( kuruluş 1928)  buldum bu naneli lokumunu. Bayıldım! Kahve yanına nefis bir seçenek nane likörü içmeyene.

Bilgi için: http://www.uluspastanesi.com/index.php

Afiyet olsun:)