16 Şubat 2014 Pazar

Uskumru Marin


Balık mezelerinden en sevdiklerimin başında gelir:)

Yarım kilo içi temizlenmiş uskumruyu 5-6 dakika haşladım.

Suyunu süzüp süzgeçte soğumasını bekledim. Eldivenleri giyip parlak zarını bıçakla sıyırdım ve tüm kılçıklarını ayıkladım. (Biraz sabır...)

Mümkün olduğunca iri parçalara ayırdım.







Sonra sosunu hazırladım. Bir soğanı piyazlık doğradım, tuzla ovdum, yıkadım ve süzgece bıraktım, tüm suyunu salsın.  Bir limonun suyu, yarım çay bardağı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı mayonez ve tuzu karıştırdım. Soğanı bu sosa ekledim.

Ve balıkla sosu birleştirdim.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder