13 Haziran 2014 Cuma

Fırında Somon, Fırında Mantar ve Yeşil Salata


Pazardaki balıkçım 1 kg. lık bu Karadeniz somonunu  fırında yapabilmem için  tek parça olarak temizledi.






Borcama iki çorba kaşığı Ayvalık soğuk sızma zeytinyağını gezdirip soğanları halka halka kesip yerleştirdim. Biraz kaya tuzu ve karabiber ekledim.










Balığı yıkadım, suyu süzülünce soğanların üstüne yerleştirdim. Balığın üstüne fırçayla güzelce zeytinyağı sürüp yanlarına sivri biber ekledim. Biraz da balığın üstüne kaya tuzu çektim.











180 derecede pişirdim. Ve yarım saat sonra - ben salatayı yaparken - fırından işte bu çıktı :)











"Fırını hazır çalışmışken" bir de fırında mantar yaptım. Mantarları güzelce yıkayıp ikiye kestim yatay olarak. Fırın kabıma iki kaşık zeytinyağı ile yağladım, mantarların ortasına köy tereyağı ve kaşar peynir ekledim, biraz kaya tuzu ve karabiber de koyunca fırına girdi.

15 dakikada 180 derecede pişti.






Salatamı ince kıyım yaptım; roka, tere, kıvırcık ve yeşil soğan. Bol limon , zeytinyağı ve kaya tuzu çekip ekledim.

Bu menümüz Karatay beslenme sistemine uygundur. Beyin hücrelerini korumak için de biraz domates eklenebilir.

Afiyet olsun:)