20 Aralık 2013 Cuma

Levrek ve salata


Deniz levreği diye satıyorlar, ne kadar doğru bilemiyorum...tamam lezzet güzel ama çok ta emin değilim.

Güzelce temizlenmiş levrekleri iyice yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürmek üzere salatayı yapana kadar bekletelim.



Zeytinyağına az tuz ekleyip iyice kızdırıp balıkları atıyor ve kapağını kapatıyorum, altını kısıyorum.



10 dakika kadar sonra çevirin ( biz çok pişmesini istemeyiz) , 10 dakika da öteki taraf pişsin.

Afiyet olsun:)





Simit ve peynir


Bursa, Cumhuriyet Caddesinden  ( çakma Beyoğlu...) Abdal fırınına inerken sağda 55 yıllık peynirciden tuzsuz kelle ve lor alınır ( kellenin kilosu 15 lira, lorun 10 lira..lor da lor hani, bildiğin kaymak...) , Abdal'da kuyruğa girilir, simit temin edilir.

Eve gelip 5 çayıyla afiyetle yenir:)

Hep yapacak değiliz , arada hazır yeriz:)

Kabak tatlısı


Yapması en kolay tatlı bence bu:)


Bu 1 kg. lık bir parça. Dış zarını kestim, yeşillerin çoğunu üstünde bıraktım.


Zevkinize göre dilimleyin, tencereye yerleştirin.


Ben 1 kg. balkabağına 350 gr. şeker koyuyorum. Çok aşırı tatlı sevmiyorum. Siz çok tatlı isterseniz artırın.


8 saat oda sıcaklığında bekledi, suyunu saldı. En kısık ateşte yarım saatte pişti benimki...pamuk gibi:)


Afiyet olsun:)

Püf nokta: Ne yapın edin bir Bursa bıçağı alın. Yoksa pazarda o hazır kesilmişlere mecbursunuz.