29 Aralık 2013 Pazar

Meksika fasulyeli, kinoalı vejeteryan(ve vegan) köfte


Yarın akşamki misafirlerim vejeteryanlar. Onlara göre bir çalışma...denemelik pişirdim şimdi biraz, pek te hoşumuza gitti doğrusu:) köfteyi servis yaparken arzu edene , Cafe de paris sosu ekleyeceğim....az sonra onu da yapacağım:)


1  bardak pişmiş kinoa
2 bardak pişmiş Meksika fasulyesi
2 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un ( fazlası gerekebilir, kıvamı normal köfteye benzeyene kadar ekleyin) 
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı soya sosu
1 rende soğan
Baharatlar (kimyon, kişniş, kekik, karabiber, kırmızı toz biber, tuz)

Köfte ve sos için ana malzemeler...


Meksika fasulyesini 1 saat ve kinoayı da yarım saat ayrı ayrı haşladım, . 

Rondoda çektim ikisini.

Diğer tüm malzemeler ile birlikte hepsini yoğurun.

Ellerinizi ıslatarak normal köfte boyutunda patpatlayın.

Tavaya zeytinyağı ekleyerek ya da yağsız kızartın.

Afiyet olsun:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder