Hemen yarım saatte çay yanına hazırlayıverdim:)
- 125gr. tereyağı
- bir çay bardağı zeytinyağı
- bir çay bardağı süt ve bir o kadar yoğurt
- 2 yumurta (1 yumurta sarısını üzeri için ayırın)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1er çay kaşığı zerdeçal, kırmızı toz biber, nane
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- yaklaşık 3 su bardağı tam buğday unu (aldığı kadar..)
- üzerine sürmek için çörekotu
Yapılışı:
- Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, süt, yumurta ve 1 yumurta akı, sirke ve domates salçasını hamur yoğuracağınız kaba alın.
- İçine tam buğday unu (elekten geçiriniz) , mısır unu , baharatlar, tuz, karbonat ve toz şekeri unun olduğu yere ekleyin.
- Elinize yapışmayan orta sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip hamuru oluşturun, yoğurun.
- Hamuru merdane ile hafif unlu tezgahta açın , hamurun 2 cm kadar yüksekliği olsun . Üzerine çörekotunu serpiştirip biraz daha merdane ile bastırın.
- Kalıplarınızla şekiller kesin hamurda. Yağlanmış, unlanmış tepsinize yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C dereceli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder