30 Nisan 2014 Çarşamba

Fırında Hamsi ve Fırında palamut


İki kuru soğanı piyazlık doğradım. Tuz ve kırmızı toz biberle ovdum birkaç dakika. Zeytinyağı sürdüm kaplara. Palamut ve hamsiyi ayrı ayrı pişirmek istediğimden fırın kaplarıma soğanı pay ettim.

Balıkları ayrı ayrı mısır unu, karabiber ve tuz koyduğum buzdolabı poşetlerinde sallayıp karıştırdım.

Hamsiyi koyacağım kaba bugün pazardan ilk kez aldığım taze kekikten koydum iki avuç. En üste biraz zeytinyağı gezdirdim.





Sonra balıkları dizdim ve fırında 180 derecede altlı üstlü pişirdim.













Balıklardan önce de sabah kahvaltı için yaptığım ıspanaklı lorlu dolama börek vardı fırında. Üçü bi
yerde poz verdi.

Afiyet olsun:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder