22 Mart 2014 Cumartesi

İç Baklalı Zeytinyağlı Enginar


Annem genelde bu şekilde yapar, benim de en sevdiğim halidir. Afiyetle yedik:)





Bu yemeğin en el oyalayan tarafı iç baklaları ayıklamak...

Ama varlığı önemli, çok yakıştırıyorum enginara.









Bir soğanı ince doğrayıp zeytinyağında bayılttım 3 dakika.

İç baklaları ekledim. Pazardan taze taze aldığım limonlu suda beklemekte olan enginarları yıkayıp yerleştirdim üstlerine. İki çay kaşığı tuz, üç tatlı kaşığı toz şekeri ekledim. Azıcık sıcak su koyup en kısık ateşte yaklaşık yarım saatte pişirdim.

Servis tabağına alınca ince kıyım dereotu serptim.


  
Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder