15 Şubat 2015 Pazar

Anasonlu Selanik Gevreği


Annem bu tarifi arkadaşı Safiye teyzemden öğrenmiş. Hamuru şöyle;

4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı anason, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, 5 su bardağı kadar un


Tüm malzeme elle karıştırılır, yoğurulur. Yağlı tepiye yayılır. 180 derece fırına konur. Soldaki resim fırına girmeden önceki hali.

Pembeleşince çıkarılır.

Uzunlamasına parmak kalındığında kesilir. Üçer parmak olarak keslip yan çevrilir, biraz daha pişirilir.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder