6 Kasım 2014 Perşembe

İmambayıldı


Küçük ve yumuşak olan 1 kg patlıcan alınır. Alacalı soyup karşılıklı iki yönden de paralel olarak ve koparmadan kesilir. Tuzlu suda 1 saat beklesin.




Harcına geçelim; piyazlık kesilmiş 4 orta boy soğan, 1,5 baş üçe bölünmüş sarmısak, küp küp doğranmış 5 orta boy domates, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz.







Bu harcı tuzda beklemiş ve yıkadığımız,  hafifçe suyunu sıktığımız patlıcanlara üç yönden de yerleştiriyoruz.


Karnıyarık tenceresine diziyoruz, her birinin üzerine 2-3 çorba kaşığı Ayvalık soğuk sızma zeytinyağı gezdiriyoruz. En büyük  göz ocakta önce kaynıyor, sonra en kısıkta 20 dakika kadar yani suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder