6 Kasım 2014 Perşembe

Aşure


Malzemeler:

400 gr  aşurelik buğday
100 gr kuru kayısı
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
1'er su bardağı nohut ve kuru fasulye
1 portakalın kabuğu ( küçük kesilmiş)
Yarım su bardağında kaynatılmış 6-7 karanfil
Yarım çay bardağı gülsuyu
4 su bardağı toz şeker

Süsleme için:
 Nar taneleri, fıstık, dövülmüş ve yarım ceviz, tarçın, kuş üzümü

Buğdayın üstünü 3 parmak kadar su bürüyecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Sonra bir gece orada beklesin. Fasulye ve nohut ta sadece suya konacak, bütün gece beklesin suda.

Kayısı doğranacak ve kuru üzümle beraber yumuşayıncaya kadar kaynayacak.

Fasulye ile nohut ayrı ayrı pişsin. Kabukları soyulacak pişince.

Buğdaylar iyice yumuşamışsa fasulye, nohut, kayısı, üzüm ve portakal kabuğunu ekle ve 5-10 dakika kaynat.

Kaynarken karanfil suyunu ekle. Şekerini koy, eriyince altını kapat ve gülsuyunu koy.

Kaselere pay et ve süslemesini yap.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder