6 Şubat 2014 Perşembe

Peynirli Tarhana Çorbası

Anne yaz sonu Ayvalık'ta tarhanayı yapar. Kumaştan güzel torbalar diker, doldurur ve bize getirir:)

Bir kase kuru tarhanayı soğuk suda 10 dakika bekletelim. Tencereye koyalım. Üstüne yarım litre soğuk su ekleyelim, sürekli yavaş yavaş karıştıralım. Yavaş ateşte 10 dakikada kaynamaya başlar. Kaynayınca altını kısalım, 2 dakika sonra kapatalım. 2 çay kaşığı tuz koyalım.

Bir tepsiye 2-3 dilim bayat ekmeği lokma lokma doğrayalım. Üstüne tarhanayı dökelim. Beyaz peyniri ufalayıp koyalım. Tereyağında toz kırmızı biber yakıp tarhananın üstüne coss diye dökelim. Ve yiyelim...

Ben bugün yağını üstüne kızdırmadım, yağ istemedi canım niyeyse...Ama siz yukarıdaki gibi yapın, çok güzel oluyor.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder