6 Şubat 2014 Perşembe

Mısır unlu Pırasa pidesi

Pırasam vardı, ne etli ne zeytinyağlı çekmedi canım. Ben de bunu yaptım:)

İçinde neler var; İnce kıyılmış, kavrulmuş 3 sap pırasa, bir çorba kasesi kadar ince kıyım , taze soğanın yeşil yerleri, 3 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, bir çay kaşığı karbonat, 3 çay kaşığı tuz, yarımşar çay kaşığı karabiber ve pul biber, bir çay kaşığı zerdeçal, bir su bardağı mısır unu, yarım su bardağı tam buğday unu, yarım şu bardağı haşlanmış ince bulgur. Yoğurt yok!  akşam balık yiyeceğiz diye koymak istemedim...yok yok şaka, unuttum koymayı:) siz bir su bardağı yoğurt koyun. Koymasanız kötü mü hayır değil, biz bu halini de beğendik:)

Normalde 2 bardak mısır unu konur. Ben mısır ununun hazmının zor olduğunu düşünüyorum onun için azalttım ve normal un ile artırdım. Bir de sert yapıyor pideyi mısır unu. Ben daha pofuduk olsun istedim.
Pırasayı ince ince doğrayıp bir baş soğanla yarım çay bardağı zeytinyağında bayılttım. Pişmeye yakın ince kıyım taze soğanı ekledim. Sonra diğer tüm malzemeyi ve yarım çay bardağı çiğ zeytinyağını kattım, karıştırdım. Neden son dakikada bulguru ekledim derseniz, hazırda haşlanmış vardı, koyuverdim:) siz koymayın evde yoksa, çok şart değil. Harcım az gibi geldi biraz, ondan ekledim, hem de hazırda vardı.

Zeytinyağlı borcama döktüm. Fırın öncesi görüntüsü bu.

20 dakikada 180 derecede pişti.

 Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder