2 Şubat 2014 Pazar

Lorlu tuzlu kuru pasta


Daha önceden tarifi verdiğim kuru pastadan biraz faklı; süt yerine duble miktar yoğurt, tereyağ yerine de tamamen zeytinyağı, 2 şer çay bardağı. Bir de 50 gr. kadar mis lor peyniri koydum. Ötekine oranla çok daha yumuşak oldu bu, poğaçamsı.

Diğer tarifin adresi; http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2013/12/tuzlu-kuru-pasta-kurabiye.html

Bu resim un konmadan önceki malzemeler; sürrealist bir tablo gibi olmuş yahu:)

Ununu ekleyince diğer tarifteki gibi hamuru yoğurup merdaneyle açtım, kalıpla şekilleri çıkarıp yağlanmış tepsiye dizdim. Bu sefer yarısı susamlı yarısı çörekotlu:)

Fırına atmadan hemen önce yumurta sarısı sürdüm. 15 dakikada 180 derecede pişti..

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder