19 Şubat 2014 Çarşamba

Ev yapımı Künefe:)

Sıcak sıcak tüketiniz:) ben öyle yaptım!

Önce şerbetini yaptım, künefe sıcakken ılık dökelim şerbeti.

Bir su bardağı su, ondan 2 parmak az toz şeker, bir dilim limon. Kaynasın, kıvamlanınca bırakın soğusun.

Gerekenler 50 gr kadar tereyağı, 100 gr kadar kadayıf, bir çorba kaşığı pekmez.

Tereyağı oda sıcaklığına getirip pekmezle karıştırdım. Kadayıfları didikledim. Künefe peyniri bulamadım yakınlarda, taze kaşarla yaptım bugün. Membağını öğrendim ama, sonra orjinal peynirle de yaparım:)





Teflon tavayı o tereyağla iyice yağladım, yarısını burda kullandım. Kalan tereyağın yarısını kadayıfa kattım iyice yedirdim.

Kadayıfın yarısını kahve fincanından büyükçene bir şekilde yerleştirdim, dengeli bir dağılım yaptım.









Sonra peynirleri koydum ve kalan kadayıfla üstünü örttüm.

Kenarda fazla kalanları sıkıştırdım, üstten iyice bastırdım. Ve tavanın altını yaktım; en büyük ateşte en kısıkta.







Çabucak oldu. Bir pasta tabağına çevirdim pişen tarafı.

Tavaya kalan tereyağını yaydım ve kadayıfın öteki yüzünü pişirdim.











Servis tabağına alır almaz şerbetini koydum.

Benim hoşuma gitti...kolay da...

Afiyet olsun:)











Not: Künefe peynirini buldum; buymuş... yarın bununla yapacağım:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder