3 Ocak 2014 Cuma

Sarmısaklı yoğurtlu, kırmızı biber soslu spagetti


Bir hafta yemesem aklıma düşer...

İşin sırrı makarna seçiminde bence. Bilinen bir marka kullanalım. Ben bir İtalyan markası kullanıyorum. Süreyi tam ayarlayamasak ta hamurlaşmaz.

İçine tuz ve 2 kaşık zeytinyağı eklediğim yarım paket makarnayı sıcak suda geniş bir seramik tencerede haşlıyorum. 15 dakikada istediğim kıvam oluyor, dirice, aldente:)

Zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp toz tatlı kırmızı biber ve biraz pul biberi döküp hemen altını kapıyorum.

Makarnayı süzüp tabağa alıyorum , yıkamak yok. Bol sarmısaklı yoğurt koyuyorum, yağı da üstüne cömertçe koymak lazım bence...

Çok lezzetli ve çok kolay.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder