3 Ocak 2014 Cuma

Kıymalı Pırasa Yemeği


Bir baş soğanı bayıltalım. Ben iki diş sarmısak ta ekledim soğanlar olmak üzereyken. Bence yakışıyor.

Bir çorba kaşığı tatlı biber salçası, 2 ya da 3 çorba kaşığı domates salçası ve kıymayı da 2 dakika kavuralım. Temizlenmiş, yıkanmış, ikişer santim kadar kesilmiş pırasaları da ekleyip 2 dakika kavuralım.

Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koyalım. Tuzunu da ekledik mi, büyük ocağın en kısık ayarında  yarım saatte pişer.

1 bağ pırasaya ben 150 gr kıyma kullandım, siz isterseniz artırın.

Kimi limon sıkar yerken...ben bu lezzete ekşiyi yakıştırmıyorum, siz bilirsiniz:)

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder