5 Ocak 2014 Pazar

Beşamel Soslu , Kaşarlı , Fırında Tavuk


Yanmadı, resme aldanmayın...iyi kızardı:)

Benim buzlukta hazır haşlanmış ve didilmiş tavuğum vardı. Bir tavuğu iki partide tüketiyoruz. Dolayısı ile tavuğu haşladığımda tümünü didip ikiye bölüyorum ve birini donduruyorum. Bugünkü tavuk miktarı 600 gr.  

Beşamel sos ; 75 gr erimiş tereyağında beş altı çorba kaşığı unu ( ben tam buğday unu kullanıyorum) biraz kavuruyorum, sonra yavaş yavaş süt ekliyorum. Bu miktara 125 ml süt yetti. Bir çay kaşığı karabiber, (kaşığın ucuyla varsa rende muskat )ve bir tatlı kaşığı tuz ekledim. 



Tavuğu beşamelin içine boca edip ikisini harmanlıyorum. 



100 gr taze kaşarı ister rendeleyin ister rondoda çekin. Ben rondoda çektim.

Tavuklu harcı az yağlanmış kabınıza yerleştirip spatula ile düzleyin. Üzerine kaşarı döküp yine düzleyin.

Sadece üstünü 15 dakika 200 derece fırında kızartın.

Afiyet olsun:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder