16 Aralık 2013 Pazartesi

Terbiyeli Sulu Köfte



Gelelim bloğumuzun adını veren bu muhteşem lezzete:) sevgili ablamız ,mutfak üstadı bir profesyonel; Emel Yavuz'un tarifidir. Emel ablamıza çok teşekkür ederim:) Tarifin orjinalinde küp patatesler de var ama ben unutmuşum...benimki böyle oldu, şikayet eden de yok evde...

İki kişi için malzemeler:  Yarım kilo orta yağlı dana kıyma, bir kase un, iki kaşık mümkünse kırık pirinç( ya da bulgur , pirinç kullanmaya karşı iseniz) , bir baş rende soğan, bir limon suyu, bir yumurta, bir çay bardağı yoğurt, tuz, zeytinyağı, nane, bir adet havuç

Bir rende soğan, bir tatlı kaşığı tuz, kıyma, pirinci yoğuruyoruz. Tepsiyi unluyoruz, misket köfteleri tepside yuvarlıyoruz.

Bir yandan tencerenin altını yakıp, fare dişi kestiğimiz havuçları zeytinyağında bayıltıyoruz.

Unladığımız köftelerin fazla ununu kevgirde sallayıp atıyoruz. Köfteleri tencereye koyuyoruz. Biraz kavurup üstüne sıcak suyu ekliyoruz.


Yaklaşık on dakikada pişer. Terbiyesini ekleme vaktidir. yumurta, yoğurt, küçük bir limonun suyu ve iki çorba kaşığı unu karıştırıcıya koyuyoruz. ( Suyu biz koyu severiz, siz daha sulu isterseniz unu azaltın) Tencereden terbiyeye biraz su ekleyip yavaşça kenarlardan döke döke karıştırıyoruz. Beş dakika da böyle pişiyor.

Altını kapatınca, ocakta iyice ısınmış zeyinyağına kuru naneyi ekleyip bir iki kez çevirip yemeğe ekliyoruz. Afiyet olsun:) Tüm işlem yaklaşık 40 dakikamı alıyor.


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Bu akşam bizim evde de pişecek kısmetse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Senin de şimdiden ellerine sağlık:)

      Sil