19 Aralık 2013 Perşembe

Sebzeli bulgur pilavı



Malzemeler: Evde kullanmak isteyeceğiniz ne varsa:) ben öyle yapıyorum, bulgur değişik aromaları seviyor bence. İster nane koyun ister maydanoz, ya da yeşil biber...o mevsimde ne varsa:)

Bunda neler mi var: kuru soğan, sarmısak, havuç, dereotu, reyhan, zerdeçal, karabiber, zencefil, kimyon, tuz, şeker. Bir bardak bulguru yıkadım, suyu süzülürken harcını yaptım.



Soğanı bayılttım biraz zeytinyağında, ince kıyım sarmısak ekledim, sonra da havuçlar eklendi. Biraz bunlar beraber kavrulunca baharatlar ve sonra da bulgur. Biraz da öyle kavurdum.

Sonra üstünü bürüyecek kadar sıcak su koydum.



Kısık ateşte 20 dakika sonra hazır.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder