25 Aralık 2013 Çarşamba

Portakal sulu zeytinyağlı kereviz


Soğanı zeytinyağında bayıltıyoruz, havuçları ekliyor biraz kavuruyoruz. Sonra iri küpler halinde kestiğimiz 1 baş kerevizi ekliyoruz. Bir çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Birkaç dal kereviz sapı ve yaprağını da bırakalım içine, aroması artsın.



Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kısık ateşte 20 dakikada pişer. Pişmeye yakın bir portakal ( ya da 2 mandalina) suyunu ekleyelim.

Pişince üstüne daha önceden kuruttuğum kereviz yapraklarından ufalayıp süslüyorum.

Afiyet olsun:)

Püf not: Biz Rumeli kökenliyiz, zeytinyağlıyı şekerlice severiz. Siz isterseniz şekeri daha az koyun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder