2 Haziran 2016 Perşembe

Fındıklı Su Kurabiyesi


Bambaşka bir kurabiye bu. Annem hayat mecmuasından öğrenmiş 50 sene önce.

Hamuru: Yarım kahve fincanı pudra şekeri, bir çay kaşığı kabartma tozu, 250 gr. yumuşak tereyağı. Bu malzemeyi birbirine yedirin. 4,5 su bardağı un ekleyin. Yoğurun. İri bir ceviz büyüklüğünde bir parça alın, tabakta inceltin elle.

200 gr. dövülmüş fındık gerekecek içine. Pudra şekeri de toplam 200 gr kadar gerekecek.

(fındıklar konduktan sonraki hali)

Hamurun ortasına bir tatlı kaşığı çekilmiş fındık koyun. Kenarları  yapiştirın. Oval olacak.

Ters çevir, yağlı kağıda diz. 175 derece fırında ( önceden ısıt) pembeleşinceye kadar pişir. 20 dakika kadar sürecek.

(fırından yeni çıkmış hali)

Bir tenecereye su koyun kaynasın. Kaynayınca kurabiyeler fırından çıkmış olmalı.

Fırından çıkan kurabiyeleri tek tek maşa ile suya batır çıkar , bir tabakta bulunan pudra şekerine batır, servis tabağına koy.

Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder